Blåbärscupcakes
Bakade blåbärscupcakes här om dagen och tänkte dela med mig av det goda receptet.
Cupcakes 75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl mjölk
100 g vit choklad, grovt hackad ( jag hade inte det )
1 ½ dl blåbär, färska eller frysta
Glasyr 1 dl blåbär, färska eller frysta och tinade
0.75 dl florsocker
300 g färskost (Philadelphia)
1 dl vispgrädde
ev blåbär, choklad att toppa med
Börja med att smälta smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ägg och socker i en skål så att det blir fluffigt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och häll i smör och mjölk. Vispa till en slät smet. Fördela i muffinsformar och häll över blåbär och ev choklad. Dom ska gräddas i ca 25 minuter i mitten av ugnen på 175°C.
Cupcakes 75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl strösocker
1.5 dl mjölk
100 g vit choklad, grovt hackad ( jag hade inte det )
1 ½ dl blåbär, färska eller frysta
Glasyr 1 dl blåbär, färska eller frysta och tinade
0.75 dl florsocker
300 g färskost (Philadelphia)
1 dl vispgrädde
ev blåbär, choklad att toppa med
Börja med att smälta smöret. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa ägg och socker i en skål så att det blir fluffigt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och häll i smör och mjölk. Vispa till en slät smet. Fördela i muffinsformar och häll över blåbär och ev choklad. Dom ska gräddas i ca 25 minuter i mitten av ugnen på 175°C.

Nu till glasyren: Mixa blåbären med en stavmixer, man kan sila purén genom en sil för att få den slätare. Vispa ner florsocker och färskost i blåbärspurën. Häll i grädde, lite i taget. Vispa tills den bli fluffig. Vänta tills muffinsarna har svalnat innan du har på glasyeren och ev blåbär och choklad.